miercuri, 21 octombrie 2015

Discrepanță

M-am tot gândit, în ultimele zile, la cum decurg lucrurile în țara asta... Soțul meu este militar, și mi-a povestit despre condițiile de admitere la Academia Militara, despre conduită, despre principiile lor... Desigur, pe larg. Zilele trecute am văzut la televizor că nu mai știu care politician și-a luat Bac-ul acum vreo 2-3 ani, la vârsta de vreo 40 ani (pentru că nu am informații exacte, doar bănuiesc). 

Hm... Ce discrepanță!... Știu de la soțul meu, și nu numai, că el, ca militar, reprezintă un exemplu pentru societate, la fel ca și polițiștii și cei care lucrează în sistemele astea. De aceea ei merg la lucru în uniforme, au ținute speciale pentru ceremonii, au o anumită conduită, ca să fie prezentabili, să nu aibă sub nicio formă probleme cu legea etc. De aceea, examenul de admitere la Academie nu e tocmai apă de ploaie, cum s-ar zice.. 

Mă întreb: cine reprezintă un exemplu mai mare? Un militar anonim, pe care oamenii îl văd la ceremonii sau un politician care apare aproape zilnic la televizor? Pe lângă faptul că se laudă că au fost corijenți sau ca nu au luat Bac-ul sau Licența, mai au și dosare penale cu nu știu câte capete de acuzare... Ce influență au acești oameni asupra poporului pe care îl conduc? Asupra copiilor, adolescenților, mai ales, pentru că ei se iluzionează că, chiar dacă nu și-au luat Bac-ul, se pot descurca chiar foarte bine în viață, așa cum a făcut politicianul X, și ”are o grămadă de bani”... Josnic.. Mi se pare josnic că aceste lucruri sunt acceptate! Mi se pare josnic că nu există o lege, o regulă în sensul acesta, așa cum există în sistemele MApN, MAI, Ministerul Justiției...

După ce sunt acuzați de câte ceva și intră în arest preventiv, declară că vor schimba condițiile din închisori, pentru că sunt mizere, sunt gândaci, e igrasie și nu mai știu ce. Bieții de ei... Or fi intrat vreodată într-un cămin studențesc? Cineva spunea la un moment dat că ei amenajează închisorile cu gândul că mai devreme sau mai târziu vor ajunge și ei acolo, ca deținuți. Posibil să fi zis bine? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu